Всесвітній день науки. Вручення іменних стипендій 

Всесвітній день науки. Вручення іменних стипендій 

10 листопада світ відзначає Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку – свято, яке було засноване у 2001 році під егідою ЮНЕСКО.

Наука має величезне значення для розвитку суспільства та держави загалом. Прогрес науки є ключем до економічного зростання, підвищення якості життя і досягнення глобальних цілей сталого розвитку.

Науковці відіграють важливу роль у цьому процесі. Вони не лише збагачують загальну базу знань, але і розробляють нові технології, ліки, та інноваційні рішення, що впливають на майбутнє всього світу.

Висловлюємо щиру вдячність науковцям за їх важливий внесок у розвиток науки та освіти. Ваша праця, дослідження та відкриття формують наше майбутнє та сприяють розвитку суспільства.

Поміж всіх наукових досягнень, не забуваймо, що наукова спадщина українців високо цінується у всьому світі. Інші країни готові на все, щоб переманити наших вчених. Тому ми маємо не лише цінувати, але й заохочувати молодь залишатися і працювати на благо України

Для цього започатковано виплату щорічних іменних стипендій з бюджету громади. Цього року їх отримали 30 молодих вчених, які принесли вагомий внесок у розвиток науки та освіти.

Важливе визнання вчених отримали 9 листопада на урочистому врученні іменних стипендій Чернівецької міської ради молодим вченим за їх високі досягнення перед громадськістю. Особливо горді, що доцент кафедри оптики та видавничо-поліграфічної справи, кандидат фізико-математичних наук, Солтис Ірина Василівна отримала заслужену нагороду!

Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича є символом знань та науки, і завдяки науковій роботі наших викладачів та студентів ми підтримуємо високий рівень освіти не лише в Україні, а й у всьому світі!